Adopting A Corgi Part Two



De zoektocht naar een corgi pup is over! Ik vertelde eerder al dat we op een wachtlijst stonden (sinds begin juli) en eind november ontvingen we dan ook het verlossende bericht dat er een pup voor ons beschikbaar was. Op 3 november 2017 werd er een nestje van 5 pups geboren. 4 reutjes en 1 teefje. Goed nieuws voor ons, aangezien wij de voorkeur gaven aan een reu. Begin december gingen we dan ook langs bij de fokker om de pups, de moeder en de andere corgi’s te leren kennen.
Dit moment kan best worden beschreven als ‘corgi heaven’! 5 kleine patatjes (de pups waren op dit moment 4 weken oud) die rond strompelen en spelen: te schattig! Mama was ook erg lief en leek ons gezelschap te waarderen.
Op dat ogenblik wisten we echter nog niet welke pup de onze zou worden. De fokster laat de ‘adoptanten’ namelijk niet zelf kiezen welke hond ze hebben. Deze keuzes zijn in de meeste gevallen enkel gebaseerd op het uiterlijk van de hond. Zij doet eerste een aantal persoonlijkheidstesten en bepaald op basis van jouw ‘verwachtingen’ en de resultaten van de test, welke pup je krijgt. Voor sommigen lijkt dit een beetje vreemd, maar wij vonden het eerlijk gezegd prima. Op basis van looks is het echter onmogelijk om een keuze te maken: alle pups waren even schattig. Daarnaast verandert de vacht toch nog aanzienlijk terwijl de pup groeit, dus ook dat was geen referentiepunt. Al had ik een stiekeme voorkeur voor een tricolor pup.
Eind vorige week volgende dan ook het verlossende nieuws en wiste we welk van de 4 reutjes voor ons was. In afwachting raadpleegden we bijna dagelijks de website van de fokker waar foto’s van de alle hondjes opstonden van toen ze een paar weken oud waren tot nu. Zo hadden we ze allemaal zien groeien.

Morgen is 'D Day' en gaan we onze kleine man ophalen!

Vanzelfsprekend vertel ik nadien ook meer over waar we hem hebben gehaald. 





Reacties